BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< Niløse Messen trodser vejret   |   Hjem   |   Snestorm over Niløse >>

FUCHIAFOLKET.

image
Fuchsiaerne stod og hang med ørerne. Det var lige meget hvad Henning gjorde, intet ville lykkes for ham. Fuchsiaerne blev mere og mere kedelige og til sidst var han ved at opgive at have med sådan nogle aparte blomster at gøre. Hvad der var galt vidste han ikke, for alle andre blomster trivedes godt i hans have.

MERE...

Men nu stod de alle og så kedelige ud. Og der var ingen andre mennesker, der syntes at fuchsiaerne var en køn blomst der var værd at interessere sig for. Det var noget andet med roser og margeritter. Dem kunne alle mennesker lide og der var endda en forening der hed Rosenhaven. Men ingen interesserede sig for fuchsiaer, de stod bare i den ene ende af haven og sygnede hen.

Denne specielle nat skete der noget mærkeligt. Noget meget mærkeligt endda.

En lille sky kom drivende hen over himlen. Den havde travlt. Den fulgte ikke de andre skyer, den kom fra en hel anden retning og den var næsten selvlysende. Den stoppede lige over Hennings have. Nærmere betegnet lige over fuchsiaerne.

Hvorfor den kom denne sky er der en forklaring på. For hver gang når der er gået tusind år sender blomsternes gud en sky ud, der skal hjælpe de usleste blomster til at blive smukke og kønne. Endvidere skal skyen hjælpe til at formere disse ynkelige blomster så alle kan se, hvor kønne de er.

Fuchsiaerne stod der, de blev meget forbavsede. De kendte godt historien om blomsterskyen. Hvor blev de glade, da de nu fandt ud af at det var deres tur til at blive smukke og store. Der var mange forskellige arter lige på det sted. De fik nu besked på at sige deres navn til skyen. Den første der sagde sit navn var Brutus. ” Du skal blive stor og med mange blomster”, sagde skyen og sendte en selvlysende stråle ned over den.

De andre så hvordan den forandrede sig og stod i al sin pragt der i månelyset. Nu turde de andre også sige deres navne, så det varede ikke længe før både Blue Veil, Marinka, Texas Langhorn, La Fiesta, Pink Galore, Evensong, Golden Glov, Snowgap og alle de andre stod og så smukke ud.

I det bagerste hjørne stod der en lille undselig blomst. Nu rettede blomsterskyen hele sin opmærksomhed mod denne lille fuchsia og sendte en stor stråle støv ned over den, mens den sagde: ” Du skal være konge over alle fuchsiaer og dit navn skal være White King”. De andre så med forundring hvordan dens små blomster blev kæmpestore og fra at være snusket hvide blev de på et øjeblik kridende hvide. De andre bøjede sig i støvet for den smukke blomst der nu stod kridende hvid i måneskinnet. Der var ingen af de andre der tvivlede på at det var White King, der var deres hvide konge.

Næste morgen kunne Henning godt se der var sket en stor forandring med hans fuchsiaer. Hvad der var sket kunne han selvfølgelig ikke regne ud, for skyen var væk, men den havde efterladt de smukkeste blomster. Henning var ikke spor i tvivl om hvem der var kongen over alle fuchsiaer, da han så sin White King stå der med alle sine smukke blomster.

Nu begyndte der en god tid for Henning. Alt i hans have lykkedes. Alle de skud, der normalt plejede at gå ud, overlevede og voksede sig store og frodige. Han begyndte endog at forære stiklinger væk til venner og bekendte. Det varede ikke længe, før folk kom myldrende for at se hans smukke have med alle de mange fuchsiaer.

Det var som om en masse mennesker begyndte at interessere sig for fuchsiaer. Ja, mange fik stiklinger med hjem og de lykkedes næsten altid. Så rundt i folks haver blomstrede de flotteste fuchsiaer.

Men det sjoveste er at nu er der lavet en forening der hedder ”Fuchsiafolket”. Denne forening består af folk der interesserer sig for fuchsiaer og kan tale om fuchsiaer i timevis. Ja, i dagevis. Men hvis man spørger én af de mennesker hvad for én der er den smukkeste, vil de fleste helt bestemt sige, at White King er den smukkeste.

Men blomsterskyen gjorde jo også noget særligt ud af den.


Indsendt af: Bent Kristiansen den 18/02 - 05 | 9:56 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?