BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< FUGLESKRÆMSLET   |   Hjem   |   Julemarked på Nyvang >>

Indsatsplan for drikkevandet i Dianalund og omegn

image
Indsatsplan for drikkevandet i Dianalund og omegn netop vedtaget - nu trækkes der i arbejdstøjet for at gennemføre den

MERE...

Landboforeningerne vil i løbet af 2005 henvende sig til landmændene i de områder, hvor drikkevandet er særligt sårbart, samt i nogle zoner omkring drikkevandsboringerne til Kongsted, Skellebjerg, Dianalund og Verup vandværker. Formålet er at registrere vaske- og fyldepladserne for sprøjtemidler, og at fortælle landmændene om hvordan de håndterer pesticiderne med mindst mulig risiko for drikkevandet. Det er en af i alt 17 indsatser i den netop vedtagne indsatsplan for Dianalund og omegn.
Planen er udarbejdet i 2003 i et samarbejde mellem de lokale vandværker, Dianalund og Stenlille kommuner, repræsentanter for landbruget og amtet. De samme parter har hovedansvaret for at gennemføre planen, men også den almindelige borger har en rolle at spille. Vandværkerne og amtet vil nemlig gennem gentagne kampagner opfordre til, at der fremover ikke bliver brugt sprøjtemidler i haver, på gangstier og i indkørsler.
Under en tidlig høringsfase for berørte ejere og under den offentlige høring fra midten af april til midten af juni kom der i alt 43 bemærkninger til indsatsplanen. De fleste af disse var opklarende spørgsmål. Sorø Kommune ønskede mere klarhed om kravet til at efterbehandle grusgrave af hensyn til drikkevandet. For at opfylde dette ønske er regionsplanens retningslinjer for efterbehandling af grusgrave blevet skrevet ind i planen.
Den største ændring i den endelige plan sammenlignet med forslaget er, at Verup Vandværk ikke som de øvrige vandværker deltager i indsatsen med at opspore og lukke ubenyttede brønde og boringer. Indsatsen bliver dog udført alligevel, idet amtet går ind og påtager sig opgaverne for Verup Vandværk. Samtidig er tidsfristen for dette arbejde forlænget med et år.

Planen er udsendt til alle, der bliver direkte berørt af planen. For eksempel husejere i de områder, hvor ubenyttede brønde og boringer skal opspores og eventuelt lukkes. Planen kan bestilles af andre interesserede på telefonnummer 5787 2920 eller hentes som pdf på hjemmesiden www.vestamt.dk/natur under Grundvand Kortlægning.,

Amtets Vej- og Miljøudvalg vedtog den 16. september planen endeligt, og ifølge vandforsyningsloven er der ikke mulighed for at klage over den


Indsendt af: Poul Hansen den 23/11 - 04 | 18:15 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?