BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< JULENISSEN  IMPULS   |   Hjem   |   NISSEN MED DE GRØNNE STØVLER >>

NISSERNE BESØGER DEN ONDE HEKS.

Lidt uden for Niløse, i den bakke vi i dag kalder Granhøjen boede nisserne. De havde deres huler langt nede i jorden, og her havde de levet deres liv i masser af år. I den anden bakke lidt derfra boede der en mængde trolde, de levede også nede i deres dybe gange.

MERE...

Nisserne og troldene var gode venner i mange år, men som det går når naboer bor tæt på hinanden skete der det, der ofte sker. Nisserne og troldene blev uvenner. Ja, de blev så vrede på hinanden at Nisserne gik ud til heksen, der boede i sin jordhytte ude i skoven. De gik ud til heksen og spurgte. "Vil du hjælpe os, så vi kan blive fri for at bo så tæt på de trolde, der driller os hver eneste dag."

Heksen gik hen til sin store gryde og rørte i det, der stod og kogte på komfuret. Hun kunne heller ikke lide troldene, så på hylden over komfuret fandt hun noget tryllestøv frem og sagde. "Hæld noget af det tryllestøv ud på jeres hænder og pust det ned i troldenes gange og huler. Så skal I se hvad der sker." Nisserne bar forsigtig heksens tryllestøv hjem og om aftenen sneg de sig op på Troldehøjen og pustede støvet ind i troldenes gange og huler. De gemte sig i lavningen for at se hvad der skete. Og hvad så de. Store og små skrubtudser og frøer myldrede ud af alle åbninger i troldebakken. Alle satte kurs mod gadekæret og snart kastede de sig ud i gadekærets grønne vand, hvor de svømmede og dykkede omkap med ænderne.

Hvor blev nisserne forskrækkede da de så, hvordan det var gået troldene. De havde aldrig troet, at den onde heks kunne trylle troldene om til frøer og skrubtudser. Det havde de dog ikke fortjent, syntes de. Så de gik igen ud til den onde heks, der var endnu mere ondskabsfuld end de i deres vildeste fantasi havde troet. De spurgte heksen, om hun kunne trylle skrubtudserne og frøerne om til trolde igen. Heksen smilte ondskabsfuldt, da hun fandt et tryllepulver frem. "Drys i blot tryllepulveret ud over gadekærets vand så bliver alle skrubtudser og frøer til trolde igen.

Så nisserne gik hjem med deres tryllepulver og dryssede det ud over gadekæret. Og hvad skete der. Alle skrubtudser og frøer blev med det samme tryllet om til trolde igen. Men ingen af dem kunne svømme, så de druknede næsten alle i gadekærets vand.

Men fra den dag af levede nisserne og de trolde, der blev tilbage, hver på deres bakke omme bag ved Niløsegården, og ingen af dem tog nogensinde ud til den onde heks ude i skoven.


Indsendt af: Bent Kristiansen den 10/12 - 04 | 15:05 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?