BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< DEN KLOGE DRENG   |   Hjem   |   EN LEG MED GAMLE DAGE >>

OPVISNING I KØRSEL MED GUMMIGED

image
På min tur rundt om Holmen, så jeg en mængde store pæle ligge inde på Niløsegårdens mark. Det var Seas og NVE, der har haft travlt i mange dage med at lægge de lange elmaster ned og anbringe dem rundt omkring på marker og grøfter, så de senere kan afhentes og måske sælges til interesserede købere.

MERE...

Jeg er begyndt at gå med stok. Altså spadserestok. Men jeg bruger den mest som et forsvarsvåben mod de efterhånden mange hunde, der for det meste bliver inde i deres ejeres haver, men af og til bliver så nysgerrige over at se en enlig mand på sin daglige spadseretur, at de vover sig ud på gader og veje, hvor de ikke hører hjemme. Og en gang i mellem har det så ført til, at jeg må vende om, og gå den lange vej tilbage, fordi jeg er bange for at møde et stort kræ, der synes den har eneret på vejen.
Men i dag er der fred og ingen fare. Langt foran mig ser jeg en gravko eller gummiged holde inde ved vejsiden. Da jeg kommer nærmere opdager jeg en mand i førerhuset. Og da jeg kommer endnu tættere på bliver maskinen startet med et brøl. Jeg prøver at få øjenkontakt med manden, men han er åbenbart så optaget af maskinens vældige kræfter, at han slet ikke ser den gående skikkelse, der nu er stoppet op, for nu er maskinen kørt på tværs af vejen og spærrer for al gennemgang. Efter et par forgæves forsøg lykkes det gravemaskinens tænder at få et solidt tag i de to store elmaster, der ligger i vejsiden. Den har fat i midten på dem begge, så der er god ligevægt, for nu bliver de løftet fra jorden og gravemaskinen svinger rundt, så nu er det de to elmaster, der fylder den forholdsvis brede vej, så de lange master rager ud over grøfterne til begge sider. Men nu er maskinen sat i bakgear og bakker baglæns i fuld fart hen hvor jeg stod. Jeg skriver, hvor jeg stod. For jeg er hurtig på vej tilbage, hvor jeg kom fra i hurtig gangart og med et par løbeskridt. Så drejer maskinen væk fra vejen. Over i den anden vejside. De lange elmasterne foretager en elegant bue rundt på vejen. Hvor er jeg glad for at jeg var løbet tilbage. Jeg prøvede at få øjenkontakt med føreren, der nu holdt inde på marken og læssede de to elmaster af oven i nogle andre, men enten ville han ikke se mig, eller også var han så optaget af den store maskine, at han slet ikke sansede at jeg var i nærheden.
Da jeg gik forbi gerningsstedet, så jeg i den ene vejside afløseren til de store elmaster. En lille jernkasse på ca. 80 cm og inde i kassen kom der to tykke ledninger op fra jordens overflade. Hvorfra jeg ved det. Jo, for den her kasse var revet omkuld og forstykket manglede og inde i kassen læste jeg, at der stod stærkstrøm. Det var nok de vældige elmaster, der lige havde svippet forbi og givet den uskyldige afløser en ordentlig én på sinkadusen. Hvad ved jeg.
For da jeg senere vendte mig om, så jeg en mand prøve at rejse den op. Men denne gang med håndkraft.


Indsendt af: Bent Kristiansen den 07/06 - 05 | 9:21 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?