BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< Flot net side !!   |   Hjem   |   Amtets behandling af plangrundlag >>

LOKALPLAN NR. 3.2.C-I1-2003

Erhvervsområde i Niløse.
image
Forslag til lokalplanen omfatter Fortitech´s nuværende grund, sportspladsen ved Niløse gl. skole, samt areal af et par jordbrugsmatrikler. Det giver mulighed for opkøb af tillægsareal til fabriksgrunden.
Lokalplanforslaget er af Dianalund Kommunalbestyrelse den 19. marts 2003 vedtaget til offentlig fremlæggelse i perioden 26. marts -21. maj 2003.
Dette forslag er hentet fra Dianalund Kommunes hjemmeside under nyt den 26/3 2003.......
Kortbilaget_til_lokalplan - kan her hentes som en pdf fil

MERE...

Dianalund Kommmune

Februar 2003

Forslag

HVAD ER EN LOKALPLAN ?

I en lokalplan kan Kommunalbestyrelsen fastlægge bindende bestemmelser for et område, f.eks. om:

- anvendelse,

- udstykning,

- veje og stier,

- placering og udformning af bygninger,

herunder materialeanvendelse og farver,

- bevaring af bygninger og landskabstræk,

- udlæg af friarealer,

- beplantningsforhold,

- fællesanlæg, og

- overførsel fra landzone til byzone.

Lov om planlægning fastlægger, at der skal udarbejdes en lokalplan inden et større anlægsarbejde eller byggeri sættes i gang eller en større nedrivning gennemføres.

Der skal også udarbejdes en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre kommuneplanens gennemførelse.

Kommunalbestyrelsen kan herudover altid fastlægge nærmere bestemmelser for et område i en lokalplan.

En lokalplan skal inden den endelige vedtagelse fremlægges til offentlig høring i en periode på mindst 8 uger.

I denne periode har alle mulighed for at fremsætte indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag, og har således mulighed for at påvirke planens kvalitet og indhold.

Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til modtagne skriftlige indlæg fra borgere m.fl. inden lokalplanen kan vedtages endeligt.

Efter den endelige vedtagelse tinglyses lokalplanen på de ejendomme planen omfatter.





Dianalund Kommune

Rådhuset

Sømosevej 44
4293 Dianalund
Tlf. 58 27 03 00


INDHOLD

1. REDEGØRELSE

A. Indledning

B. De eksisterende forhold

C. Om lokalplanens indhold

D. Tilladelse fra andre myndigheder

E. Forhold til anden planlægning

F. Beskyttet naturtype

G. Tekniske forsyning

H. Miljøforhold

I. Retsvirkninger

2. LOKALPLANENS BESTEMMELSER

§ 01 Lokalplanens formål

§ 02 Lokalplanområdet

§ 03 Områdets anvendelse

§ 04 Matrikulære forhold

§ 05 Adgangsforhold, parkering mv.

§ 06 Bebyggelsens omfang og placering

§ 07 Bebyggelsens ydre fremtræden

§ 08 Ubebyggede arealer, beplantning mv.

§ 09 Skiltning og belysning

§ 10 Forudsætning for ibrugtagen

Vedtagelsespåtegning

Indsatte og vedlagte kort

KORT A Eksisterende forhold

KORT B Matrikelkort med lokalplangrænse

KORTBILAG 1 Arealanvendelse

Planen er i samarbejde med kommunes tekniske forvaltning udarbejdet af

Byplankonsulent, arkitekt M.A.A. Claus Lorange Christensen ApS, Sorø.



1. REDEGØRELSE

I følge planloven skal en lokalplan ledsages af en redegørelse, som beskriver lokalplanens forhold til anden planlægning og som angiver om lokalplanens virkeliggørelse afhænger af andre myndigheder end kommunalbestyrelsen. De egentlige bestemmelser findes i lokalplanens 2. del.

For at lette forståelsen af lokalplanen indeholder redegørelsen også en beskrivelse af eksisterende forhold i og omkring lokalplanområdet, og der gives en kort beskrivelse af planens intentioner og hovedindhold.

Redegørelsen supplerer lokalplanens bestemmelser som grundlag for lokalplanens administration og realisering.



A. INDLEDNING

Med baggrund i virksomheden Fortitech´s behov for udvidelser i Niløse, har kommunalbestyrelsen ladet denne lokalplan udarbejde for at opnå det nødvendige offentlige plangrundlag.

Kommunalbestyrelsen anser det for væsentligt, at virksomhedens udvikling vil skabe flere arbejdspladser. Som følge af en første udbygningsfase forventes en stigning fra de nu 43 ansatte til ca. 85. Senere udvidelser kan skabe mere beskæftigelse.

Før lokalplanudarbejdelsen er det fra Vestsjællands Amt tilkendegivet, at en væsentlig fabriksudvidelse vurderes at ligge inden for regionplanens muligheder og amtets erhvervsstrategi.

Lokalplanen omfatter Fortitech´s nuværende grund, sportspladsen ved Niløse gl. skole, samt areal af et par jordbrugsmatrikler. Det giver mulighed for opkøb af tillægsareal til fabriksgrunden.

Fortitech sigter i første fase på en udvidelse tæt på de bygninger, der oprindelig var mejeri, og nu rummer virksomhedens produktionsanlæg mv. Nogle småbygninger forudsættes nedrevet. Senere regnes der med videreudbygning inden for lokalplanens rammer.

Om virksomheden Fortitech

Grundlaget for det internationale selskab FORTITECH´s planer for fabriksudvidelse er primært, at skabe grundlag for en væsentlig produktionsforøgelse (til ca. 5000 t pr. år) af Premix - et levnedsmiddelprodukt, der indgår i andre fødevarevirksomheders færdigvarer.

Premix er en blanding af vitaminer og/eller mineraler, hovedsagelig i pulverform.

FORTITECH har produktioner i USA og Brasilien. Virksomheden i Niløse vil være det europæiske hovedkontor. Da en række væsentlige kundegodkendelser er knyttet til fabrikken i Niløse, og der her forefindes et moderne produktionsanlæg i moderniserede bygninger, ses en fordel i at udvide her.

Ny medarbejdere vil i væsentlig grad være inden for funktionærområdet: administrativt personale, kemikere og laboranter.

B. DE EKSISTERENDE FORHOLD

Lokalplanområdet grænser mod syd til Kongstedvej, mod øst går grænsen over kommunens sportsplads, ca. 25 m fra den gl. skolebygning. Mod nord og vest ligge åbent land og en boligparcel.

I planen indgår Fortitech´s ejendom på 31.693 m2, omkring 13.000 m2 af skolegrunden og ca. 5.800 m2 fra ejendommene matr.nr. 1i, og 1h. Samlet er lokalplanområdet omkring 50.000 m2.

Bygningerne på industrigrunden er 3.644 m2 og består af den moderniserede, tidligere mejeribygning med knobskydninger samt mindre huse med værksted, lager, kontor mv. Nogle store tekniske anlæg indgår bag hovedbygningen. På matr.nr. 1i er bebyggelse på 380 m2.

Bygninger er op til 2 etager. Den højeste er til tagryg ca. 8,60 m. Fabrikken har også en høj skorsten og en bygning har over taget opragende gitterdragere til højde 11 m over omigvende terræn.

Om fabriksbygning mv. er der asfaltbelagte arealer. Langt størstedelen af friarealerne ligger græsklædt eller tilplantet. Skolegrunden har randbeplantning. Om bebyggelsen på jordbrugsparcellen er der tæt beplantning. Hele området er jævnt og ret fladt.

Fabrikken har to overkørsler fra Kongstedvej. Boligen nord for virksomheden har tinglyst adgangsret over fabriksgrunden.

Lokalplanområdet kan ses fra kirkegården og ligger ud mod det åbne land, synlig fra omgivende veje. Mod øst og vest ligger boliger på Kongstedvej og syd for vejen ligger et par gårde.



C. OM LOKALPLANENS INDHOLD

Lokalplanen fastlægger områdets fremtidige anvendelse til erhverv med let industriproduktion, lager, administration og handelsvirksomhed, service o.lign. som ikke er til væsentlig gene for omgivelserne.

Det er ikke hensigten at udvikle området til flere virksomheder, men at give mulighed for udvidelse af den eksisterende. Lokalplanen tillader bl.a., at fabriksejendommen kan udvides med tilgrænsende arealer inden for lokalplangrænsen. Ved opkøb skal ejendommene matrikulært sammenlægges, og det må påregnes, at restarealer uden for lokalplangrænsen skal frastykkes til fortsat jordbrug.

Tilkørsel til fabrikken skal være fra Kongstedvej med max. 3 overkørsler. Fabriksgrunden skal have plads til parkering og manøvrearealer til lastbiler, så Kongstedvej ikke berøres heraf.

Den beboede ejendom, Kongstedvej 36, nord for den nuværende fabriksgrund, vil kunne få nye tilkørselsforhold.

Planen sikrer store bygningsudvidelser. Inden for en bebyggelsesprocent på 35 og et max. bygningsvolumen på 2,5 m3 pr. m2 grund, må der bygges til en højde på 8,5 meter med facader i fuld højde.

Hvis virksomheden kommer til at disponere over alle grundarealer i lokalplanområdet, og udnytter den tildelte byggeret fuldt ud, kan bygningsarealet femdobles til ca. 17.500 m2. Bygningerne må opføres i 2 etager. På den nordligste del af fabriksgrunden må der ikke bygges.

Ventilationsanlæg og lignende skal være inde i bygningerne eller afskærmet ved jorden, så man fra omgivelserne ikke ser de tekniske anlæg. Ventilationsskorstene skal, med samme hensigt, minimeres i antal samt udføres og placeres harmonisk.

Et fastlagt hovedbyggefelt ved fabriksbygning og på sportspladsen afgrænses af byggelinier mindst 15 meter fra nabogrunde og vejskel. Dog fastlægges den midlertidige byggelinie langs det sydlige skel til matr. nr. 1 h til 10 m fra det vestlige skel stigende til 15 m mod øst jævnfør kortbilag 1. Byggefeltet kan udvides mod nord, hvis fabrikken opkøber de dele af de tilgrænsende ejendomme, som indgår i lokalplanområdet.

Så længe fabrikken ikke har opkøbt sportspladsen, skal bygninger holdes 7,5 m fra dette grundskel.

Placeringen i det åbne land medfører krav om, at nye bygninger arkitektonisk skal udformes uden meget lange, ubrudte facader, og bygningerne ikke må fremstå unødig bastante og dominerende.

Bl.a. langs fabriksskel skal der etableres beplantning. Så længe fabrikken ikke har opkøbt tilgrænsende arealer, skal virksomheden - i forbindelse med bygningsudvidelse - sørge for at plantebælterne anlægges på det areal virksomheden disponerer over.

Plantningerne skal sikre en grøn afskærmning af fabrikken, men det skal ikke hindre rimelige udkigsmuligheder.

TILLADELSE FRA ANDRE MYNDIGHEDER

Inddragelse til industriformål for dele af de landbrugspligtige matrikler nr. 1i og 1h forudsætter tilladelse fra Jordbrugskommissionen.

Amtsrådet skal påse, at lokalplanen ikke strider mod Regionplanens mål og intentioner.

E. FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING

Vestsjællands Regionplan 2001-2012

Lokalplanen er udarbejdet i overensstemmelse med de muligheder og bestemmelser, der indgår i regionplanen, bl.a. om udvidelser for erhvervsejendomme med bygninger, som allerede før 1985 indeholdt betydelige investeringer.

Amtet har ved en forhøring svaret positivt på at mulighederne er tilstede for en væsentligt udvidelse af industrivirksomheden i Niløse. Det forudsætter planlægning under hensyntagen til de landskab- og beskyttelseskrav, som kommer til udtryk ved at lokalplanområdet i følge regionplanen ligger i:

* En zone med indbliksværdier mod Niløse Kirke.

* Arealkategorien Landskabsområde med jordbrugsinteresser.

* Udpeget uforstyrret område om Åmosen.

Dianalund Kommune vurderer at disse interesser ikke tilsidesættes med lokalplanen.

Amtet har vurderet, at en fabriksudbygning på dette sted ikke kræver en VVM-redegørelse.

Zonestatus

Lokalplanområdet har status som landzone og bevares som sådan.

Dianalund Kommuneplan 1997-2008

I kommuneplanen ligger langt størstedelen af lokalplanområdet inden for den angivne landsbygrænse for Niløse. Kortet i kommuneplanens afsnit med Rammer for lokalplanlægning mv. forudsætter sportspladsen nærmest Fortitech friholdt for bebyggelse. Med den aktuelle lokalplans mulighed for at inddrage sportspladsen til fabrik udgår denne afstandszone.

Den nordlige del af lokalplanområdet ligger i arealkategorien Landskabsområde, hvorom Kommuneplanen, i overensstemmelse med Regionplanen, bl.a. nævner, at "nødvendige anlæg og bebyggelser skal, i den udstrækning det er muligt, indpasses under hensyn til omgivende bebyggelse og landskabet, så der i forbindelse med landskabet opnås en god helhedsvirkning. Hvor den jordbrugsmæssige udnyttelse må vige for andre formål, skal der tages vidtgående hensyn til den fremtidige jordbrugsudnyttelse m.h.t. minimering af arealforbrug mv."

Tillæg til kommuneplanen: Med lokalplanforslaget følger et forslag til kommuneplantillæg, som afgrænser muligt fremtidig erhvervsareal, fastlægger bebyggelsesrammer og krav til skærmende beplantning.

Kommuneplantillægget indgår som bilag i lokalplanhæftet.

Forhold til tinglyste deklarationer

Om adgang til matr.nr. 1h og 1g:

Ejendommen matr.nr. 1h og 1g (Kongstedvej 36) har adgangsret over fabriksgrunden, matr.nr. 13e, i følge en deklaration fra 1955.

Hvis der gennemføres en større fabriksudvidelse, fastlægger lokalplanen, at den nuværende vejadgang skal ændres, så tilkørslen til Kongstedvej 36 flyttes til en midlertidig vej langs sportspladsen (matr.nr. 12ac), hvor en del af nuværende vejanlæg i den østlige del af matr. nr. 13 e anvendes jævnfør kortbilag 1 eller til en endelig vej ved lokalplanens østgrænse.

Ejeren af matr.nr. 13e skal betale de nødvendige vejanlæg samt fremtidig vedligeholdelse, hvis andet ikke aftales, og, om nødvendigt, lade dette tinglyse ved aflysning af den gamle deklaration.

Hensigten med lokalplankravet er, at tilkørsel til Kongstedvej 36 så vidt mulig friholdes fra den øgede trafik på fabriksgrunden.

Hvis fabrikken køber matr.nr. 1h vil nævnte vejomlægning nok være uaktuel.

Om adgangsret for ejer af matr.nr. 1i:

I deklaration fra 1953 gives ejer af matr.nr. 1i færdselsret over matr.nr. 13e på nærmere afsat vejforløb.

Udbygning af fabrikken på matr.nr. 13e kan nødvendiggøre en ændret aftale ejerne imellem om færdselsret og vejplacering.

Om el-tekniske anlæg:

Af betydning for lokalplanområdets matrikler 13e og 1h foreligger der fire af NVE tinglyste deklarationer om ret til transformere, adgang og rådighedsindskrænkning.

I forbindelse med interne omlægninger, fabriksudbygning mv. må der tages stilling til disse, og om nødvendigt optages forhandling med NVE om ændringer.

Om beplantning ved råvand- og spildevandsledning:

I følge deklaration fra 1989, skal der indhentes tilladelse fra påtaleberettigede, hvis der ønskes plantet større træer og buske med dybtgående rødder inden for en afstand på 1,5 m på hver side af en råvandsledning og en spildevandsledning, som er ført ind på lokalplanområdets matr.nr. 13e.

Tilladelse kan blive relevant for beplantning i lokalplanens plantezone ved Kongstedvej og i plantezonen længst mod nord.

F. BESKYTTET NATURTYPE

Efter Lov om naturbeskyttelse har amtet på dets kortoplysninger fastslået beliggenheden af et beskyttet jord/stendige langs en del af det østlige skal til matr.nr. 13e. Den omtrentlige udstrækning ses på lokalplanens Kortbilag 1.

G. TEKNISK FORSYNING

Varmeforsyning

Niløse er naturgasforsynet og der kan foretages tilslutning til lokalplanområdet.

Fabriksvirksomheden bør i forbindelse med planlægning af udvidelse vurdere mulighederne i en fremtidig brug af naturgas.

Anden forsyning

Området har tilslutning af tele, el og vand. Der må være transformere, pumpestation og lignende, hvis der er behov for det.

H. MILJØFORHOLD

Forhold til miljøloven

De produkter Fortitech fabrikerer betyder, at virksomheden ikke er en type, der indgår i bilaget til listebekendtgørelsen eller i bekendtgørelsen om anmeldelsespligtig virksomhed. Det medfører, at virksomheden skal reguleres via påbud iht. § 42 i Miljøbeskyttelsesloven.

Afløbsforhold

I dag ledes fabriksgrundens overfladevand (regnvand) og spildevand fra toiletter og lignende til septiktanke med udløb til Lillemose Å.

Fabriksudvidelser vil øge det sanitære spildevand som følge af flere ansatte. Spildevandet skal fremover ledes i en, af kommunen anlagt, ny ledning til Niløse Renseanlæg. Regnvandet skal fortsat føres til Lillemose Å i privat anlæg. Om nødvendigt må der være et mindre overløbsbassin for regnvand.

Processpildevand fra bl.a. rengøring og produktionslokaler opsamles i dag i tanke og køres til Niløse Renseanlæg. Fabriksudvidelsen forudsætter at dette spildevand fremover føres til den ny spildevandsledning til Niløse Renseanlæg, hvis kapacitet skal kunne optage den forøgede mængde spildevand.

Drænledninger

Over fabriksgrunden, matr.nr. 13e, løber hovedledninger for markdræn på ejendomme syd for Kongstedvej.

Såfremt anlægsarbejder og byggeri på fabriksgrunden berører disse ledninger, skal ejendommens ejer lade udføre nødvendige omlægninger, så gennemstrømning ikke forringes. Disse forhold reguleres jf. Lov om vandløb.

Støj og luft

Den nuværende produktion er underlagt støjgrænsekrav efter Miljøstyrelsens vejledning 5 fra 1984 om ekstern støj fra virksomheder.

I produktionen anvendes der punktudsug, for at minimere støvpåvirkning af medarbejderne. Inden udledning til omgivelserne filtreres luften gennem filtre der begrænser støvmængden til 1 mg / Nm3.

I de umiddelbare omgivelser om fabrikken er der svage duftspor fra enkelte af de råvarer, der indgår i fabrikationsprocessen.

Jordforurening

Med baggrund i Jordforureningslovens krav har Vestsjællands Amt i 1998 registreret en del af fabriksgrunden (matr.nr. 13e, Niløse By, Niløse, Dianalund Kommune). Det har ført til status som ejendom "kortlagt på videnniveau 2", da der to steder er jordforurening ved olietanke og dieselstandere.

I Vestsjællands Amts brev af 3.7.2001 til virksomheden fastslås:

* At amtet ikke anser forureningen som en trussel for grundvandet.

* At grundejer selv skal fjerne det forurenede jord, hvis det ønskes, og kommunen og/eller amtet skal adviseres herom.

* At amtet, jf. Lov om jordforurening, skal tillade, hvis areal med forurening skal overgå til bolig, institution, offentlig legeplads, rekreativt område, offentligt tilgængeligt område, kolonihave eller sommerhusgrund.

Affaldshåndtering

Fabriksvirksomhedens affaldshåndtering er underlagt reglerne i Dianalund Kommunes Regulativ for erhvervsaffald.

Trafik

Virksomhedens produktion medførte i år 2000 ialt 570 råvareleverancer og 710 forsendelser af færdigvarer.

Fortitech regner med at produktionsforøgelsen som følge af første udbygningsetape, årligt vil medføre omkring 1700 råvareleverancer og ca. 2200 forsendelser, dvs. en tredobling af denne trafik, hvoraf en stor del er lastbiler. Også med senere udvidelser forventes trafikken til og fra virksomheden forøget.

I. RETSVIRKNINGER

I følge Lov om planlægning gælder flg. retsvirkninger af lokalplanen:

Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentligjort, må ejendomme omfattet af planen, ifølge § 18 i Lov om planlægning, kun bebygges og i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. (Det hindrer ikke en fortsættelse af eksist. lovlig anvendelse.)

Lokalplanen tinglyses på de ejendomme, der er omfattet af planen.

Lokalplanen medfører ikke i sig selv pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen.

Kommunalbestyrelsen kan ifølge § 19 i Lov om planlægning meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan.

Midlertidige retsvirkninger

Når et forslag til lokalplan er offentliggjort, må ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke bebygges eller udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold.

Der gælder efter § 18 i Lov om planlægning et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse.

Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil.

Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan kommunalbestyrelsen give tilladelse til udnyttelse af en ejendom i overensstemmelse med lokalplanforslaget under visse forudsætninger.

Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra annonceringsdatoen for lokalplanforslagets vedtagelse og indtil lokalplanen er endeligt vedtaget af kommunalbestyrelsen, dog højst et år efter annonceringsdatoen, dvs. indtil den .....?.....2003.





2. LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Lokalplan nr. 3.2.C-I1-2003

Erhvervsområde i Niløse, Dianalund Kommune

I henhold til Lov om planlægning (Lovbekendtgørelse nr. 763 af 11. september 2002) fastlægges følgende for de i § 2 nævnte ejendomme.

Som supplement til lokalplanteksten og en del af lokalplanen er der løst indlagt KORTBILAG 1, Arealplan, mål 1:1000.

§ 1 LOKALPLANENS FORMÅL

1.1 Lokalplanen fastlægger retningslinier med det formål:

At området kan anvendes til erhvervsformål.

At den den eksisterende industrivirksomhed på stedet (pt. Fortitech) får mulighed for udvikling og en større udbygning til bl.a. produktion, laboratorier, lager og kontorer.

At bygningernes disponering og placering på grunden, og i den ydre fremtræden, tager rimelige hensyn til omgivelserne.

At sikre skærmende beplantning, så der kan opnås et frodigt, grønt præg mod omgivelserne.

§ 2 LOKALPLANOMRÅDET

Afgrænsning og matrikler

2.1 Lokalplanen afgrænses som det ses på Kort 1.

Området omfatter matr.nr. 13e og 12ab samt del af 1i, 1h, 1g og 12ac, alle af Niløse By, Niløse Sogn, samt matrikler, der efter den 01.01.2003 evt. er udstykket fra disse ejendomme. Kort B viser de nuværende matrikler og skel.

Delområder

2.2 Planområdet opdeles i følgende delområder jf. Kortbilag 1:

Område A Sydlig del af den nuværende fabriksgrund.

Område B Del af den gamle skolegrund (sportspladsen).

Område C Del af tilgrænsende grunde (matr.nr. 1i, 1h og 1g) samt del af fabriksgrunden.

Område D Den nordligste del af fabriksgrunden.

§ 3 OMRÅDETS ANVENDELSE

3.1 Hele lokalplanområdet udlægges til erhvervsformål som let industri, lager, administration og handel (dog ej detailhandel), samt serviceerhverv og lignende af en karakter, som ikke vil være til væsentlig gene for omgivelserne.

3.2 Områderne A, B og C må have erhvervebebyggelse med tilhørende anlæg, friarealer mm.

Område D må kun anvendes til parkering, vendeplads, grønt område og lignende.

Ved køb til fabriksformål af det i område C beliggende areal af matr.nr. 1i, må der mageskiftes således at grundsælger overtager den nordligste del af matr.nr. 13e i område D med henblik på jordbrug.

3.3 De må ikke udøves virksomhed, hvortil der af hensyn til forurening må stilles betydelige afstandskrav eller andre særlige beliggenhedskrav efter Miljøbeskyttelsesloven, herunder virksomhed, der giver anledning til væsentlig støj, luftforurening eller lugtgener.

3.4 Kommunalbestyrelsen kan tillade, at der på ejendommen indrettes enkelte boliger, når disse anvendes af portner, bestyrer eller anden person med tilknytning til virksomheden.

3.5 Der må opføres transformerstation med placering og omfang godkendt af kommunalbestyrelsen.

§ 4 MATRIKULÆRE FORHOLD

4.1 Ved opkøb af areal til udvidelse af fabriksvirksomheden skal der foretages matrikulær sammenlægning af ejendommene.

4.2 Såfremt der tillægges fabriksgrunden (matr.nr.13e) areal fra matr.nr. 1i, 1h, og 1b skal restarealerne uden for lokalplanområdet udskilles selvstændigt, og der skal tilstræbes en arrondering af disse arealer til jordbrug.

§ 5 ADGANGSFORHOLD OG PARKERING MV.

Overkørsler og oversigtsarealer

5.1 Adgang til planområdet skal fortsat være fra Kongstedvej. Der må højst være 3 overkørsler (ind/udkørsler).

Adgangsforholdene skal tilrettelægges, så der ikke opstår gener for trafikken på Kongstedvej.

5.2 Ved overkørsler skal der være oversigtsarealer på 3 m x 20 m. De 3 m måles fra vejskel og ind på grunden, de 20 m måles fra kant af overkørslens kørebane og hen langs vejskel.

I oversigtsarealer må beplantning ikke være højere end 1 m.

Vedrørende evt. opsætning af hegn og porte, se krav i § 8.

Parkering mv.

5.3 Den til fabriksvirksomheden knyttede parkering, af og pålæsning, manøvrering af store lastbil mv. skal kunne foregå på virksomhedens område, og der skal anlægges tilstrækkeligt areal hertil i hver fase af fabrikkens udbygning.

Parkeringsareal må anlægges i alle delområder, men specielt område D er tænkt hertil.

Adgang til Kongstedvej 36

5.4 Så længe matr.nr. 1h er en selvstændig ejendom, og ikke andet er aftalt, skal der over matr.nr. 13e være en hensigtsmæssig tilkørselsvej til ejendommen.

5.5 Tilkørselsforholdene skal ændres ved en væsentlig fabriksudvidelse. Som afløsning skal der anlægges den på Kortbilag 1 viste vej a - b langs den nuværende fabriksgrunds skel til sportspladsen, eller vej c - d ved den østlige lokalplangrænse.

Vejudførelsen og tilslutningen ved Kongstedvej aftales i forbindelse med detailprojektering. Fælles overkørsel med fabrikken kan accepteres, hvis det kan løses hensigtsmæssigt.

En øst-vest forløbende vej d - b- e, på matr.nr. 1h og 1g, skal føres frem til gårdens indkørsel ved pkt. e.

§ 6 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING

Byggemulighed

6.1 For areal, der indgår i ejendom med fabriksvirksomhed o.lign. må bygningernes rumfang ikke overstige 2,5 m3 pr. m2 grundareal, og bebyggelsesprocenten må ikke overstige 35.

6.2 I område B (pt. matr.nr. 12ab og del af 12ac) må der bygges, når arealet er inddraget i den tilgrænsende fabriksejendom.

6.3 Så længe matr.nr. 1h i område C ikke er opkøbt til fabriksvirksomhed, gælder planlovens almindelige bestemmelser for bebyggelse på denne ejendom.

På de øvrige arealer i område C må der ikke bygges før de dele af matr.nr. 1h og 1i, som indgår i lokalplanen, er sammenlagt med fabriksejendommen.

Byggefelter og byggelinier

6.4 Ny bebyggelse må opføres i byggefeltet afgrænset af byggelinierne, som fremgår af Kortbilag 1.

Indtil hele område C indgår i fabriksejendommen begrænses byggefeltet for fabriksbebyggelse således, at kortbilagets "midlertidig byggelinie" skal respekteres.

Indtil område B er en del af fabriksejendommen skal fabriksbebyggelse i område A holdes 7,5 m fra skellet til matr.nr. 12ab.

6.5 Kommunen kan uden for byggelinie tillade mindre bygningskomponenter og beskedne småskure og halvtage.

6.6 I plantezone må der placeres en mindre pumpestation eller lignende små tekniske anlæg.

Bygningshøjder og etageantal

6.7 Bygningshøjde i områderne A, B og C må ikke overstige 8,5 m fra naturligt terræn eller et af kommunen godkendt niveauplan.

§ 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN

7.1 Projekter til ny bebyggelse skal godkendes af kommunen bl.a. med baggrund i nedenstående kriterier.

7.2 Bygningers form, facader og tage fremstår med en karakter, materialer og farver, som vurderes at indgå harmonisk i landskabet, så bygningsanlægget ikke dominerer, eller fremstå unødig markante i forhold til omgivelserne.

7.3 Ved valg af farver til bygningsydre skal vælges dæmpede og harmoniske nuancer, med udgangspunkt i de kendte jordfarver, samt hvid og sort.

7.4 Bygningerne skal disponeres, så de i det ydre fremstår uden meget lange, ubrudte flader mv. og således, at der undgås meget bastante bygningsvoluminer.

7.5 Ventilationsanlæg og lignende skal placeres i bygningerne, i gårdrum eller ved jorden, evt. afskærmet, således at de tekniske anlæg og rør i minimalt omfang kan ses fra omgivelserne. Ventilationsafkast over tage skal tilstræbes minimeret i antal og iøvrigt udføres og placeres harmonisk.

§ 8 UBEBYGGEDE AREALER, BEPLANTNING M.V.

Anlægsplan

8.1 Friarealer som interne færdselsarealer, p-pladser og opholdsarealer, skal udføres efter en af kommunen godkendt anlægsplan for arealernes indretning, beplantning, udstyr, belysning og belægning. Terrænforhold, herunder skråningsanlæg o.lign, skal fremgå af anlægsplanen.

Skærmende beplantning

8.2 Jf. Kortbilag 1 udlægges der langs lokalplanområdets grænser 8 - 10 m brede plantezoner. Herudover udlægges areal til interne plantezoner.

Den inderste del af plantezonen imellem den gl. fabriksbygning og Kongstedvej må delvis udnyttes til parkering og opholdsareal. Her er der mulighed for en mere åben beplantning end ellers tilstræbt, men den beplantningsmæssige afgrænsning og grønne karakter mod vejen skal være klar.

8.3 I plantezonerne skal der være varierende beplantning af egnstypiske træer og buske. Med dette, samt beplantning andre steder på friarealerne skal der - set fra omgivelserne - efterhånden opnås en afskærmning af de store bygninger.

8.4 Eksisterende træer og buske i plantezonerne må bevares, hvis de kan indgå naturligt med ny beplantning.

8.5 Så længe hele område C ikke indgår i fabriksejendommen skal der, i forbindelse med nyt byggeri på fabriksgrunden, tilplantes i de interne plantezoner.

8.6 Plantninger skal udføres efter professionelle beplantningsplaner, godkendt af kommunen.

8.7 Kommunen fastlægger, ved den enkelte byggesag, hvornår plantning skal udføres. Der kan tillades etapevis udførelse afhængig af den aktuelle fabriksudvidelse.

KOMMENTAR:

At der jf. lokalplanen udlægges plantezoner er ikke nogen hindring for, at der på sådanne arealer fortsat kan være bl.a. lovlig bebyggelse og overkørsler, hvis kommunalbestyrelsen ikke anser at disse skal fjernes eller omlægges ved større fabriksudvidelser.

Jordvolde

8.8 I plantezonerne må der anlægges op til 2 m høje jordvolde. De skal beplantes og anlægges med et profil, så planter kan trives.

Faste hegn

8.9 Den skærmende beplantning i plantezonerne må suppleres med fast hegn som nettrådhegn.

Langs Kongstedvej skal evt. fast hegn placeres inde i beplantningen med en afstand på min. 3 m fra fabriksgrundens skel langs Kongstedvej. Samme afstand gælder for porte.

8.10 Hensyn til dige

Langs en del af planområdets vestlige skel ligger et sten/jorddige, hvorom det i Lov om naturbeskyttelse er fastsat, at der ikke må foretages ændringer i tilstanden. Placeringen af diget er markeret på Kortbilag 1.

Vedligeholdelse mv.

8.11 Grundejer er forpligtet til at vedligeholde plantezonernes vækster i overensstemmelse med godkendt planteplan(-er) .

8.12 Ubebyggede arealer skal med befæstelse, græs, beplantning og lignende fremstå med et ordentligt udseende.

8.13 Der må kun i beskedent omfang være udendørs oplag, og da kun på arealer, der er helt afskærmet i forhold til omgivelserne.

§ 9 SKILTNING OG BELYSNING

Skiltning

9.1 Virksomhedsskiltning skal være diskret og beskedent i omfang. Skilte må opsættes ved indkørsler og på facade. Der må ikke sættes skilte på tage.

9.2 Skiltning til markering af virksomheden udadtil, små ankomst- og henvisningsskilte undtaget, skal godkendes af kommunen, der vil lægge vægt på udførelse med en harmonisk fremtræden uden at dominere omgivelserne.

Udendørs belysning

3. Udendørs belysning skal udføres, så der undgås genevirkning med blænding i forhold til omgivelserne.

§ 10 FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGEN

10.1 Bebyggelsen skal være tilsluttet til kloak og andre forsyningsanlæg, som er påkrævet.

Friarealanlæg

10.2 Friarealer skal være anlagt i overensstemmelse med godkendt anlægsprojekt, herunder tilplantet i plantezoner i henhold til godkendelser med baggrund i lokalplanens § 8.

KOMMENTAR: Hvis tidspunkt op til bygningsibrugtagen ikke er velegnet for plantning, kan kommunen tillade plantning udskudt til den førstkomne plantesæson.



Vedtagelsespåtegning

Lokalplanforslaget er af Dianalund Kommunalbestyrelse den 19. marts 2003 vedtaget til offentlig fremlæggelse i perioden 26. marts -21. maj 2003.

For Dianalund Kommunalbestyrelse:



....................................................... / ............................................................

Per Hovmand Flemming Nielsen

Borgmester Teknisk chef

Forslag til

TILLÆG NR. 4 TIL DIANALUND KOMMUNEPLAN 1997-2008

BAGGRUND: I Kommuneplan 1997-2008 indgår lokalplanområdet i Niløse landsbyområde og arealkategorien Landområde.

I kommuneplanens afsnit Rammer for lokalplanlægning mv. indgår bestemmelserne herom. Da omfanget af areal til fabriksvirksomhed ikke er defineret i kommuneplanen, er dette plantillæg udarbejdet.

FORSLAGET: For det på kortet afgrænsede areal fastlægges flg.:

NILØSE Erhvervsområde ved Kongstedvej ................................ 3.3.c-1

Fremtidige muligheder: I området må der gennemføres væsentlige udvidelser af fabriksvirksomhed, bl.a. ved at inddrage naboarealer til at forøge den nuværende industrigrund. Enkelte boliger må opføres tilknyttet virksomheden. Lokalplanlægningen skal tage hensyn til placeringen i det åbne land og omgivelserne i øvrigt.

Områdets anvendelse: Erhvervsformål og boliger.

Bebyggelsesprocent må højst sættes til 35.

Bygningshøjde ikke over 8,5 m, dog enkelte undtagelser mulig.

Bygningsvolumen pr. m2 grund: max. 2,5 m3.

Etageantal: højst 2 etager samt kælder.

Zonestatus: Landzone.



Således vedtaget til offentlig fremlæggelse af Dianalund Kommunalbestyrelse den 19. marts 2003.



................................................... / ......................................................

Per Hovmand Flemming Nielsen


Indsendt af: Poul Hansen den 26/03 - 03 | 19:41 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?