BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< Niløseholm er ikke solgt   |   Hjem   |   Anemonerne pibler frem >>

EN SKODA HISTORIE

imageimageimageimageimage
” Skal vi køre en tur i det fine vejr”, spurgte jeg min kone. Og det var hun lige med på, så vi startede Fabiaen og kørte ud i det blå og så på landskaber. Det ene panoramabillede efter det andet fløj forbi vores varme bil. Pludselig gav bilen en mærkelig lyd fra sig. ” Hvad var det”, spurgte min kone forskrækket. Ok, det er bare bilen der fortæller, at vi kun har syv liter benzin tilbage i tanken, men vi er kun 20 kilometer hjemmefra, så vi kan sagtens nå hjem. Min kone sad og så på lyset i den benzintank på instrumentbrættet, der lyste for at gøre os opmærksom på at vi snart skulle besøge en benzin tank.

MERE...



Og det gjorde jeg dagen efter. Jeg kørte forbi den første tank, for den var så moderne, at man bare skulle stikke et kort ind i en revne i standeren, så flød benzinen ud, helt af sig selv. Det skulle jeg ikke nyde noget af, så jeg fortsatte til den gode gamle tankstation, som jeg plejer at købe benzin hos, med 6 liter af benzinen skvulpende i bunden af tanken.
Der var en ledig plads på den ene side af de tre standere. Jeg tænkte på den gang, da en tankpasser kom farende hver gang, der kom en bil i nærheden . Men sådan er det skam ikke nu. Jeg måtte selv ud og skrue benzin dækslet af. Jeg tog den med 95 oktan og greb slangen og begyndte påfyldningen. Nej, hvor kunne der være meget benzin på tanken, men det var da godt, at prisen var faldet til 9 kroner og tyve. Pumpen snurrede og snurrede. Nu måtte den da snart stoppe. Og den stoppede da også lige før, der var løbet 50 liter benzin ind i min bil. Hvor var al den benzin dog blevet af. Jeg kiggede først neden under bilen og lukkede op til bagagerummet, men nej, der var ingen benzin at se. Så jeg kiggede mig om for at se, om jeg var med ”I skjult kamera”, og nogen lavede sjov med mig. Men nej, jeg stod selv med en stander, der viste 49,54 liter benzin og et beløb på 456 kroner og 50 ører. Nå, tankpasseren måtte da kunne give en fornuftig forklaring på, at hans tank kunne fylde så mange liter benzin på min bil. Men han mente, det let kunne lade sig gøre og alle biler havde en tank, der kunne rumme 60 liter, selv om jeg påstod, at der kun var en 45 liters tank i min Fabia. Så jeg måtte hellere se at få betalt og gå hjem og studere min instruktionsbog, sagde han. Jeg bad dog om en kvittering, som jeg stak i lommen uden at se, hvad der stod på sedlen. Da jeg nede ved indkøbscentret blev nysgerrig, viste sedlen, at jeg havde købt 10 liter dieselolie. Så måtte jeg af sted igen hen på tankstationen, og med noget besvær fik jeg min kvittering, der beviste, at jeg havde betalt for 50 liter benzin, som var kommet i en tank, der på det tidspunkt højst kunne rumme 40 liter oven i de ca. 6 liter, der var tilbage i tanken. Og jeg skal da også love for at bilen hældede til den side, hvor min overfyldte tank befandt sig. Men den kørte godt på det Super Benzin, der befandt sig i tanken. Men det var også Oktan 95.
Men på hjemvejen kunne jeg dog ikke lade være med at tænke på om det var løsningen på finanskrisen. Jo, få 40 liter benzin og betal for 50. 20% mere i statskassen hver gang man tanker.
Ja, man kunne måske også udvide ideen til at gælde andre varer. Køb 10 æg og kom hjem med 8.
Køb 20 pølser og kom hjem med 16. Køb 24 øl og kom hjem med 19.
Eller er der nogen, der har en bedre ide` til at løse finanskrisen ?


Indsendt af: Bent Kristiansen den 25/03 - 09 | 13:35 | Profil        

Kommentarer



Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?