BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< Et nyt motionsrum er på vej   |   Hjem   |   Egen og bøgen springer ud samtidig >>

Kære Meta

Hvor var det vemodigt at sige farvel til dig i kirken i fredags. Jeg erindrer de gode timer vi har haft med hinanden i tidens løb.
For mange år siden kom drengene hjem og fortalte, at du havde givet dem lov til at samle æbler op i din frugtplantage og de måtte sælge dem i Niløse by. Og de tjente en skilling. Næste dag havde de fyldt trækvognen med æbler og nu havde de udvidet deres salgsområde og var på vej til Dianalund med trækvogn og æbler. Men da måtte du sige, at det kun var i Niløse æblerne måtte sælges. Og siden har du foræret æbler væk i spandevis til venner og bekendte.
image

Ak- ja, masser af minder.

MERE...

image
De sidste mange år var du med i vores gruppe ”De kåde Pangsjonister” og jeg har endda nogle flotte billeder af dig, hvor du vasker tøj på husmandsstedet på Andelslandsbyen Nyvang for en masse gæster. Du gik så meget op i din tøjvask at din hud på hænderne næsten blev opløst af sæbespåner og soda. Jeg tror, du havde stor glæde af at være med i vores gruppe, der nu er svundet ind.
Men vi samles dog stadig til engang kaffe, og i morgen skal vi hen til Marina og spise gule ærter. Du nåede ikke at komme med kære Meta, så vi vil savne dig meget under vores hyggelige samvær, hvor Jørgen Brogaard godt kunne finde på at drille dig lidt i al godmodighed.
Den flinke præst fra Munke Bjergby holdt en smuk og let forståelig prædiken, og fik mange gode minder frem om dit lange 92 årige liv, som du de sidste 70 år har tilbragt i dit hjem her i Niløse med de ting og omvæltninger, der nu engang sker i en lille by som Niløse.


Indsendt af: Bent Kristiansen den 02/04 - 12 | 9:53 | Profil        

Kommentarer

Dejlige billeder fra en tid, som jeg er for ung til at kunne huske, og dog mindes jeg min egen tid på egnen for mange år siden.

Jeg flyttede fra Niløse i 1967, og billedet af Meta i gang med vasketøjet i zinkbalje og på vaskebrættet minder mig om min mormor, Ragnhild Larsen, som boede på Verup Mose.

Som lille pige "hjalp" jeg med at skrubbe tøj på vaskebrættet, og smiler lidt ved tanken om, at det kun er 45-46 år siden. Jeg elskede at være med til at vaske, når min mor og mormor havde vaskedag(-;

Kvinderne arbejdede hårdt dengang, og en tøjvask var helt frem i tresserne, hvor jeg var barn, forbundet med knofedt!

Min mormors lille hus på Verup Mose brændte i 1966, og hun boede resten af sit liv i Verup.


Indsendt af: Anette Kruse den 15/04 - 12 | 23:15


Kontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?