BRUGER  
  Log ind  
  Registrer  
  Medlemmer  

<< Nyt nummer af Niløse Akuelt er på gaden   |   Hjem   |   Stormen ramte også Niløse >>

Farvel og mange tak fra sognepræst Jon Skjold Hendriksen

image
Kære menighed.
Det er med lige dele stor glæde og vemod, at jeg takker af som præst i Tersløse-Skellebjerg-Niløse Sogne den 8. september klokken 10:30 i Tersløse Kirke. Sidste gudstjeneste i Niløse Kirke er 1. september kl. 10:30, hvor der også vil være en lille afsked. Jeg er per 15. september blevet ansat som sognepræst i Asminderød-Grønholt sogne i Fredensborg med tilhørende forpligtigelse i Kongehusets Slotskirke. Det betyder at der snart vil bo en ny præst her i Niløse Præstegård.

MERE...

Man undrer sig måske over, at min ansættelse i Fredensborg sker så kort efter, at min kollega Frederik Berggren Smidts har fået nyt job inde i København?
Sagen er, at vi faktisk ikke har talt om jobskift inden. Sammenfaldet er tilfældigt, og det er naturligvis lidt rodet for blandt andet Menighedsrådet og kirkens mange brugere. Men dels vil de planlagte aktiviteter i kirken ikke blive lavet om i perioden, og dels er jeg fuldstændigt sikker på, at vores dygtige Menighedsråd nok skal klare at ansætte et par gode afløsere for blandt andet mig.

Glæden over udnævnelsen til præst i Fredensborg er skam ikke til at tage fejl af hos mig og min familie – nye spændende arbejdsopgaver venter i et pastorat, som på mange måder minder om det dejlige pastorat her i Dianalund og omegn. En flytning af en småbørnsfamilie er naturligvis aldrig let, men hele familien kan glæde os til at komme nærmere på vores øvrige familie, og da børnene snart skal i skole, er tidspunktet i øvrigt også ideelt for en flytning. Det er alt sammen glædeligt, udfordrende og stort..

Men vemoden ved at skulle tage afsked med de mange dejlige mennesker her på egnen, som har præget mit arbejde, og støttet op om mig og min familie i snart 9 år er næsten lige så stor.
Der er rigtigt mange ansigter, der passerer forbi mit indre blik i skrivende stund, når jeg tænker på årene her på egnen. – Det er ansigterne på de mange mennesker, som jeg er blevet venner med, lærte at kende, og dem jeg kun flygtigt kom i berøring med. Det er ansigterne på de mange glade børn og unge samt deres forældre, som fik styrket deres tilknytning til Folkekirken i perioden. Det er ansigterne på de mange glade brudepar, sjove og livlige konfirmander og sorgfulde mennesker som jeg fik lov at komme tæt på i forbindelse med begravelser. Det er ansigterne på de var mange deltagere til de adskillige nye spændende gudstjenester og aktiviteter som fandt sted i perioden.. Jo, der er mange ansigter for mit indre blik. For årene her på Vestsjælland blev gode. Det skyldes ikke mindst den store berøring, jeg fik lov at få med alle jer i menigheden.

Og der er skam også en stor stolthed over hvilket pastorat jeg efterlader. Her på stedet findes i dag et godt samarbejde i Tersløse-Skellebjerg-Niløse sogne med mange frivillige mennesker og samarbejde med områdets institutioner (børnehaver, skole, plejehjem osv.). Det håber jeg at I alle vil holde institutionslederne og de nye præster fast på, for det er en styrke for alle parter.
I løbet af de snart 9 år jeg var hernede, blev pastoratet på mange måder også moderniseret og effektiviseret i forbindelse med en hel del gode forandringer her i pastoratet. Nok har det krævet masser af hårdt arbejde, men det var det værd, synes jeg, for vi nåede jo blandt andet at etablere ét pastoratsråd for alle sognene (frem for mange små menighedsråd). Beslutningsprocessenerne blev hurtigere, og antallet af møder blev reduceret. Vi fik ansat en dygtig sognemedhjælper og en dygtig kordegn, hvilket også har medført at vi præster kunne sætte mere i gang. Også byggeprojekter, udviklingen af specifikke kirketilbud til alle aldersgrupper, indføringen af moderne gudstjenestetyper – og i det hele taget moderniseringen af sognet generelt betød gode forandringer. I dag er Tersløse-Skellebjerg-Niløse sogne et pastorat på omgang med samtiden, og ét er sikkert: Dem som siger at der ikke sker noget i Folkekirken, har ikke besøgt Tersløse-Skellebjerg-Niløse Pastorat!

Nu skal jeg og min familie så snart videre. Der bliver som nævnt mulighed for at sige personligt farvel til jer alle ved min afskedsgudstjeneste søndag den 8. september klokken 10:30 i Tersløse Kirke. Kom og vær med – alle aldre – og syng, larm, bed og grin så grundvoldene vakler og englene synger! Jeg håber det bedste, og beder for at jer alle.

Min familie og jeg ønsker jer alle Guds fred og alt godt fremover!

Sognepræst Jon Skjold Henriksen, Niløse Præstegård.


Indsendt af: Poul Hansen den 09/08 - 13 | 11:42 | Profil        

KommentarerKontakt mig, når nogen svarer på dette indlæg?